Studijní skupiny

PRO BUDOUCÍ ŠESŤÁKY: Vážení rodiče, od příštího školního roku 2017/2018 dochází k systémové úpravě dělení třídních kolektivů při přechodu na…

  • Studijní skupiny

    Publikováno v Květnu 3 2017 v kategorii Novinky ZŠ

    PRO BUDOUCÍ ŠESŤÁKY:

    Vážení rodiče,
    od příštího školního roku 2017/2018 dochází k systémové úpravě dělení třídních kolektivů při přechodu na druhý stupeň ZŠ. Přicházíme s nabídkou studijních skupin ve vybraných předmětech. Ve školním roce 2017/2018 otevřeme dvě 6. třídy, ve kterých vytvoříme pro výuku českého jazyka, matematiky a anglického jazyka dvě studijní skupiny.
    Studijní skupiny vytváříme, abychom podporovali, rozvíjeli a respektovali individuální zájmy a potřeby žáků. Neméně důležitým faktorem systému studijních skupin je zachování původních kolektivů z prvního stupně, pokud si předchozí vývoj vzájemných vztahů ve třídě nevyžaduje zásah do obsazení jednotlivých tříd.
    Do studijních skupin budou žáci rozděleni dle výsledků srovnávacích testů (SCIO) a prospěchu žáka ve 2. pololetí 5. ročníku a dle jeho zájmu a dispozic.

    Žáci budou děleni do studijních skupin v předmětech matematika - 4 hod., český jazyk mluvnice - 2 hod. a anglický jazyk -3 hod./ týdně. Ve zbývajících vyučovacích hodinách bude výuka probíhat v původních třídních kolektivech.

    Základní charakteristika studijních skupin:
    • Žák si může vybrat předmět, ve kterém se chce více rozvíjet.
    • Rozdělení do skupin probíhá na základě srovnávacích testů (SCIO).
    • Při rozdělování do studijních skupin zohledňujeme i známky na vysvědčení v daném předmětu.
    • Studijní skupiny mají mírně rozdílný rozsah učiva.
    • Skupiny jsou průchozí, žáci mohou být dle svých studijních výsledků přeřazeni do druhé skupiny.
    • Přeřazení žáků bude uskutečňováno na základě výsledků testů a klasifikace z jednotlivých předmětů na návrh vyučujícího, na základě rozhodnutí ředitele školy.

     

    Nahoru