Setkání žákovských parlamentů ZŠ Libereckého kraje

Ve čtvrtek 8. prosince 2016 se v prostorách Krajského úřadu LK uskutečnilo setkání kompletních žákovských parlamentů ZŠ. Akci organizovala…

  • Setkání žákovských parlamentů ZŠ Libereckého kraje

    Publikováno v Prosinci 13 2016 v kategorii Novinky ZŠ

    Ve čtvrtek 8. prosince 2016 se v prostorách Krajského úřadu LK uskutečnilo setkání kompletních žákovských parlamentů ZŠ. Akci organizovala konzultační centra pro žákovské parlamenty ze Základní školy a Mateřské školy Raspenava a ze Základní školy a Mateřské školy Zákupy. Zúčastnilo se celkem 160 žáků a pedagogů z 9 základních škol z celého Libereckého kraje. Byly to parlamenty ze ZŠ U Soudu Liberec, ZŠ Pasířské Jablonec nad Nisou, ZŠ Ostašov, ZŠ Libštátu, ZŠ 28. října Turnov, ZŠ Stráž pod Ralskem, ZŠ TGM Lomnice nad Popelkou, ZŠ a MŠ Hejnice a ZŠ Skálova Turnov.
    Hlavním tématem programu, který zahájil Mgr. Petr Tulpa, člen Rady Libereckého kraje pro rezort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti, bylo sdílení zkušeností s fungováním žákovských parlamentů na základních školách z pohledů žáků. Nechyběly ani prezentace zajímavých projektů, které členové ŽP ve svých školách realizují. Parlamenťáci si během tříhodinového setkání zvládli zahrát i ledolamku a na závěr zástupci všech parlamentů úžasně vyjádřili pomocí jednoho listu papíru, co pro ně parlament znamená.
     

    Nahoru