Návštěva žákovského parlamentu na Krajském úřadě v Liberci

Ve čtvrtek 28.4.2016 se náš žákovský parlament ve složení 30 členů vydal do Liberce na krajský úřad, kde jsme společně se ŽP z Raspenavy byli…

  • Ve čtvrtek 28.4.2016 se náš žákovský parlament ve složení 30 členů vydal do Liberce na krajský úřad, kde jsme společně se ŽP z Raspenavy byli spoluorganizátory Setkání žákovských parlamentů z Libereckého kraje. Na setkání dorazilo sedm žákovských parlamentů základních škol, radní Alena Losová,členka rady kraje pověřená řízením rezortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti a vedoucí odboru školství na KÚ pan Leoš Křeček.
    Na toto setkání jsme si připravili dvě prezentace. První prezentací jsme představili práci našeho ŽP. Tuto prezentaci si připravily Maruška Mitáčová, Lucka Zapletalová a Ajka Šimková. Vedly si opravdu skvěle a ostatní parlamenty doslova zaskočily množstvím akcí, které náš parlament zvládá. Druhá prezentace byla v režii Kristýnky Řeháčkové a Sama Vacka, kteří odprezentovali náš úspěšný projekt „Kočky dělají psí kusy a psi se zase kočkujou.“Tímto projektem jsme se velmi úspěšně prezentovali i v Senátu ČR. O celý náš žákovský parlament, a především o naše projekty byl velký zájem ze strany ostatních parlamentů. V rámci společného sdílení zkušeností a nápadů jsme i my od našich nových kamarádů pochytili několik skvělých nápadů, které chceme na naší škole také realizovat.
    Jsme velmi rádi, že jsme byli organizátory této zdařilé akce. Jsme rádi, že jsme mohli ostatním poradit, jak parlament kreativně rozvíjet. Proto se cítíme užiteční nejen pro naši školu, ale i pro školy cizí.
    Za ŽP Kristýna Řeháčková, VIII.B

    Nahoru