Den Země 22.4.2016

Žáci naší školy mají každý rok alespoň malou možnost vrátit přírodě její nesobeckou štědrost. V pátek 22. dubna jsme vyrazili u příležitosti Dne…

  • Den Země 22.4.2016

    Publikováno v Dubnu 26 2016 v kategorii Novinky ZŠ

    Žáci naší školy mají každý rok alespoň malou možnost vrátit přírodě její nesobeckou štědrost. V pátek 22. dubna jsme vyrazili u příležitosti Dne Země po přidělených "rajónech", abychom tradičně připravili na turistickou sezónu nejen naučnou stezku, ale také pláž zákupského koupaliště a cestu kolem Kamenického kopce.
    Dubnové počasí k nám bylo milosrdné, a tak jen mimořádného zatvrzelce by neokouzlila křehká krása právě se probouzejících lístků. Na snění však nebyl čas - všichni svižně popadli pytle, nasadili rukavice a šlo se na věc! Uklidili jsme tak spoustu tradičního nepořádku jako plastové lahve, plechovky či igelitové pytle. Mezi kurióznější nálezy patřila například pneumatika nalezená pod vrcholem Kamenického kopce nebo zrezivělý zavírací nůž, který zřejmě už na podzim oplakal nějaký houbař.
    Pokud se alespoň jeden z vás při návratu do školy ohlédl zpět, musel cítit lehké mrazení. To byla volající jarní příroda - jděte si ji užít co nejdříve! Vezměte s sebou rodiče, kamarádku, psa. Pokochejte se, dobijte baterky. A své odpadky si prosím odneste zase zpět do civilizace. Děkujeme.
     

    Nahoru