Bezpečně na INTERNETU

Ve škole na nás stále častěji obrací naši žáci s prosbou o pomoc a radu s problémy, které mají na internetu a na sociálních sítích. Jedná se…

  • Bezpečně na INTERNETU

    Publikováno v Březnu 27 2015 v kategorii Novinky ZŠ

    Ve škole na nás stále častěji obrací naši žáci s prosbou o pomoc a radu s problémy, které mají na internetu a na sociálních sítích. Jedná se zejména o kolování intimních fotografií, zneužívání falešných profilů, nadávání, vyhrožování a osočování, stahování nevhodného materiálu apod.. Děti nevědí jak se bránit. Proto doporučujeme Vám rodičům i Vašim dětem k využití materiály a užitečné informace o bezpečné práci s internetem na portálu Bezpečný internet.cz (http://www.bezpecnyinternet.cz ).

    Bezpečný internet.cz přináší informace o rizicích spojených s užíváním internetu, ale také o způsobech, jak těmto rizikům v podobě podvodných nabídek, útočných virů nebo emailů zjišťujících osobní data předcházet, a jak se jim účinně bránit. Portál tak může výrazně posunout vzdělanost v oblasti bezpečnosti na internetu a napomoci tak ke snížení míry internetové kriminality.

    Portál Bezpečný internet.cz je rozdělen do několika sekcí tak, aby oslovil všechny uživatele internetu. Běžní uživatelé se na portále dozví, jak zvýšit svoji bezpečnost při užívání sociálních sítí, internetového bankovnictví nebo při tvorbě hesel pro přístup k různým typům účtů. Vedle toho je pro rodiče a jejich děti připraven zvláštní oddíl zaměřený na prevenci proti kyberšikaně a dalším druhům obtěžování po internetu. Děti se mohou zábavnou formou v podobě komiksových příběhů seznámit se základními pravidly spojenými s používáním internetu, učitelé zde najdou zajímavé tipy pro obohacení výuky. Informace budou na portálu průběžně aktualizovány tak, aby poskytovaly odpověď na nejnovější triky v kyberkriminalitě a nabídly tipy, jak využívat nejnovější bezpečnostní prvky.

    www.bezpecnyinternet.cz

     

    Nahoru