Zákupská škola v Německu

V pátek 16.11. jeli žáci několika tříd do Německa. Výlet byl na zámek Moritzburg u Drážďan, kde se natáčela pohádka Tři oříšky pro Popelku.…

  • Zákupská škola v Německu

    Publikováno v Listopadu 26 2012 v kategorii Novinky ZŠ

    V pátek 16.11. jeli žáci několika tříd do Německa. Výlet byl na zámek Moritzburg u Drážďan, kde se natáčela pohádka Tři oříšky pro Popelku. Podívali se na výstavu, kde byly vystaveny kostýmy, prohlédli si i figurýny oblečené do různých kostýmů z pohádky, hrála hudba Karla Svobody – dokonce viděli i jeho klavír. Pak se prošli istorickým centrem v Drážďanech po stopách kurfiřta Augusta Silného. Našli tam spoustu zajímavých míst např. sochu sv. Augustýna, Frauenkirche. Poté navštívili muzeum opravy Verkehrsmuseum, tam byly vystavené parní lokomotivy, kočáry, staré autoveterány a všelijaká starodávná doprava. Tam kde byla zelená ruka, si mohli i sáhnout, nebo dokonce jít i dovnitř například do lokomotiv. Žáci také získali užitečné informace o městské dopravě, dále i o nákladní, námořní, říční a vzdušné dopravě.

    Výlet byl zakončin rozchodem v nákupním středisku v Altmarkt Galerii, kde plno žáků bloudilo, protože centrum bylo obrovské, tři patra a asi kolem 200 obchodů. Každý si zde koupil nějaké oblečení, drobnosti i dárečky pro své blízké.

    Snad si všichni tento výlet užili!

    Lucie Kunešová VIII.A

    Nahoru