Workshop Erasmus+

Dne 5.12 do 7.A (a o týden později do 8.A) přišli dobrovolníci z Evropského projektu Erasmus+. Každý dobrovolník je z jiného státu a domlouvají se…

  • Workshop Erasmus+

    Publikováno v Prosinci 19 2016 v kategorii Novinky ZŠ

    Dne 5.12 do 7.A (a o týden později do 8.A) přišli dobrovolníci z Evropského projektu Erasmus+. Každý dobrovolník je z jiného státu a domlouvají se angličtinou. Dobrovolníků přišlo šest - Sona, Anastasia, Nicola, Erlinda, Nini a Santi. Cestují každým rokem do nějakého jiného státu, kde se snaží navázat kontakt s různými dětmi. Momentálně žijí v České Lípě - zhruba dva měsíce.

    Na úvod proběhlo pár seznamovacích her a následovně práce ve skupinách, kde jsme se museli pomocí angličtiny dozvědět od dobrovolníků nějaké ty informace. Poté se ptali oni nás. Naštěstí konverzace proběhla bezproblémově a každý se dorozuměl, přestože třeba v angličtině zrovna nevyniká!
    Celý workshop trval 2 hodiny a nakonec bylo hodnocení. Všichni hodnotili zejména kladně – nejvíce nás překvapily informace o tom, že v každé zemi slaví vánoční svátky v jinou dobu, někde dokonce až v lednu. Také slavnostní tabule se v různých zemích liší. A konečně jsme se dozvěděli i něco o samotném programu Erasmus+, čehož možná někteří z nás využijí v budoucnu a vyrazí také do světa na zkušenou!
    David Szymeczek

     

    Nahoru