Výzva MŠMT č.56

Zákupská škola uspěla ve výzvě MŠMT č.56 v rámci  operačního programu " Vzdělávání pro konkurenceschopnost" a získala dotaci v…

  • Výzva MŠMT č.56

    Publikováno v Září 1 2015 v kategorii Novinky ZŠ

    Zákupská škola uspěla ve výzvě MŠMT č.56 v rámci  operačního programu " Vzdělávání pro konkurenceschopnost" a získala dotaci v celkové výši 569 537,-Kč. Účelem, na který je dotace poskytována, je zvýšení kvality počátečního vzdělávání na základní škole prostřednictvím realizace těchto klíčových aktivit:

    a) Zavedení čtenářských dílen do vzdělávacího oboru Český jazyk a literatura jako prostředek ke zvýšení zájmu o čtenářství a zlepšení čtenářské gramotnosti. V rámci této aktivity škola zpracuje tématické plány čtenářských dílen pro 4 ročníky  a zakoupí 200 kusů nových knih.

    b) Zahraniční jazykový kurz pro učitele. Cílem je zlepšení jazykových kompetencí pedagogů. Pět pedagogů školy absovuje intenzivní jazykový kurz  (4 ve Velké Británii, 1 v SRN) v délce trvání 10 dní.

    c) Zahraniční jazykově vzdělávací pobyt pro žáky. Cílem je zlepšení jazykových kompetencí žáků a prohloubení jejich znalostí o zemích EU. Deset žáků školy absolvuje týdení pobyt ve Velké Británii s výukou anglického jazyka a s poznáváním významných reálií Velké Británie.

    Nahoru