Volby do žákovského parlamentu

Volby.

  • Volby do žákovského parlamentu

    Publikováno v Září 5 2012 v kategorii Novinky ZŠ

    Volby do Žákovského parlamentu

    V pátek 7.9. 2012 nás kromě Pasování prvňáčků čeká druhá důležitá akce, která se týká Žákovského parlamentu na naší škole. Ano…jsou to samotné volby, z nichž vzejdou za každou třídu 2 zástupci, kteří budou nově zasedat ve své „parlamenťácké místnosti“ jedenkrát za 14 dní, a to v pátek ráno. Nový parlament bude mít 26 členů. Ti budou jmenováni do funkce 17.9. 2012 v rámci veřejné inaugurace, na níž budou pozváni i rodiče zvolených zástupců, ředitel školy a starosta města Zákupy.
    Žáci již v průběhu června navrhovali své kandidáty a právě ONI se utkají v pátečních volbách. Volební místnost se bude nacházet ve druhém patře. Volit mohou ti, kteří se prokáží svou žákovskou knížkou, která bude řádně vyplněna a podepsána rodiči, v opačném případě k volbám nebudou vpuštěni. Harmonogram voleb má k dispozici každý třídní učitel, ten seznámí žáky se samotným průběhem voleb a připomene i hlavní zásady volebního systému.
    Výsledky budou zveřejněny na našich webových stránkách, proto sledujte www.zszakupy.cz sekci „ZŠ“ – „Žákovský parlament“.
    Těšíme se na nový tým „parlamenťáků!                                                                                                                                                                                                  Petra Slámová
     

    Nahoru