Uvítání prvňáčků

Deváťáci pasovali prvňáky

  • Uvítání prvňáčků

    Publikováno v Září 10 2012 v kategorii Novinky ZŠ

    Pasování prvňáčků

    V pátek 7.9. 2012 jsme my, žáci 9. třídy, pasovali naše prvňáčky na rytíře našeho školního království . Pasování se jako čestní hosté zúčastnili: starosta města pan Radek Lípa, místostarostka Iva Kreisingerová, ředitel školy pan Čestmír Kopřiva a jeho zástupkyně Jaroslava Neumannová. Náš král, Jára Vondrouš, nastoupil se skupinou rytířů z 9. třídy do školní družiny a pasoval celkem 36 prvňáčků z 1. A a 1. B, kteří se dostavili pod vedením svých třídních učitelek paní učitelky M. Kopřivová a M. Míchalové. Každý malý rytíř musel pokleknout, byl pasován, a dokonce si odnesl jmenovací listinu a sladkosti od školy i města. Celému pasování přihlíželi rodiče i prarodiče našich prvňáčků. Nás deváťáky oblékl divadelní soubor Havlíček, kterému tímto děkujeme za výpomoc. Naše paní učitelka stihla i nenásilnou propagaci matematiky.

    Závěrem bychom chtěli říci, že jsme měli ze zdařilé akce radost a doufáme, že si to užili i naši malí rytíři a jejich rodičovský doprovod.                                                                                                                                            

    Třídní učitelka H. Lochmanová děkuje touto cestou své třídě za hladký průběh pasování prvňáčků a doufá, že i další společné akce nám přinesou stejnou radost.
     

    Žáci 9. třídy

    Fota z pasování naleznete zde

    Nahoru