Světový den výživy

Světový den výživy 16.10.2013 na zákupské škole. Dne 16.10 proběhl jako každý rok na naší škole Světový den výživy. Tento rok byl věnován…

  • Světový den výživy

    Publikováno v Říjnu 18 2013 v kategorii Novinky ZŠ

    Světový den výživy 16.10.2013 na zákupské škole.

    Dne 16.10 proběhl jako každý rok na naší škole Světový den výživy. Tento rok byl věnován regionálním potravinám. Naše škola se zapojila do projektu „Naše posvícení“, který pořádá společnost Člověk v tísni. V tento den bychom si měli připomenout globální problémy související s hladem. Nejen děti, ale i dospělí by si měli vážit jídla a hlavně dojídat a nevyhazovat zbytky. Je ho opravdu škoda a někteří lidé si to ani v nejmenším neuvědomují.

    Žáci 9. ročníků si připravili přednášky s prezentacemi pro své mladší spolužáky. Jak již bylo řečeno, tentokrát se žáci měli zaměřit na regionální potraviny. Proto se děti dozvěděly o potravinách, které pocházejí z našeho Libereckého kraje. Jsou to například oceněné potraviny - SAMIR Kysané zelí, Bio kozí kefír, Bio ovčí mléko. Deváťáci nezapomněli ani na potravinovou pyramidu, zjišťovali, co děti mají rády, co jedí, radili, co by děti měly jíst apod. Také si pro děti připravili různé soutěže, hádanky, malování – vše v souvislosti se zdravou výživou.

    Akce vyvrcholila obědem ve školní jídelně, který byl uvařem výhradně z regionálních produktů. Všem se tato akce dle ohlasů dětí a paní učitelek moc líbila, děti plnily úkoly s nadšením a na konci hodiny dostaly sladkou odměnu – jablko z litoměřických sadů.

    Lucie Kunešová IX.A Nahoru