Sportovní liga základních škol

Sportovní liga základních škol o Pohár ministra školství je soutěž v šesti vybraných sportovních odvětvích určená žákům 2. stupně ZŠ nebo…

  • Sportovní liga základních škol

    Publikováno v Listopadu 20 2014 v kategorii Novinky ZŠ

    Sportovní liga základních škol o Pohár ministra školství je soutěž v šesti vybraných sportovních odvětvích určená žákům 2. stupně ZŠ nebo odpovídajících ročníků víceletých gymnázií z celé ČR. Jejími pořadateli jsou Asociace školních sportovních klubů ČR, Česká unie sportu a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

    Účastníky soutěže se stávají školy, které se zapojí se svými družstvy do jakéhokoliv postupového kola Sportovní ligy základních škol O pohár ministra v šesti druzích sportu – atletice (Pohár Rozhlasu s Českou spořitelnou), basketbalu, florbalu, házené, minifotbalu a volejbalu. Soutěž probíhá od okresních kol přes krajská kola a kvalifikace až do republikového finále, které se uskuteční v každém vybraném sportu.

    V letošním školním roce jsme v našem sportovním areálu uspořádali již dvě okresní kola této soutěže a to v minikopané a v basketbalu. Přestože jsme si šli především pouze dobře zasportovat, naši reprezentati opět nezklamali a předvedli vynikající výkony. V minikopané a basketbalu naši chlapci zvítězili a postoupili do krajských kol, děvčata byla v basketbalu druhá. Více viz. sport - výsledky.  

    Nahoru