Předmětové olympiády

Žáci naší školy mají pravidelně možnost ověřit si své znalosti v předmětových olympiádách.

  • Předmětové olympiády

    Publikováno v Únoru 19 2016 v kategorii Novinky ZŠ

    Předmětové olympiády na ZŠ Zákupy

    Žáci naší školy mají pravidelně možnost porovnat si své znalosti v předmětových olympiádách. Nejúspěšnější řešitelé školního kola postupují do okresního finále. S hrdostí oznamujeme, že mimořádně úspěšní v tomto školním byli:

    - Vojtěch Kašpar, 5.B - okresní kolo olympiády z matematiky - 2. místo,
    - Klára Jindrová, 9.A - okresní kolo olympiády z českého jazyka - 3. místo.

    DĚJEPIS
    18. ledna se konalo v České Lípě okresní kolo dějepisné olympiády. Olympiády se zúčastnilo padesát úspěšných řešitelů školního kol. Téma bylo lákavé – Lucemburkové v českých dějinách. Naši reprezentanti Kristýna Chudobová z 9. A, Marie Mitáčová z 8. A a Miroslav Kumžák z 8.B obstáli se ctí a umístili se ve středu výsledkové listiny.

    MATEMATIKA
    Naše škola se účastní hned dvou matematických soutěží - matematické olympiády (5.-9. třída) a Pythagoriády
    (5. -8. třída). Olympiáda proběhla 19.1. na Gymnáziu v České Lípě a v konkurenci 26 zdatných počtářů si dobře vedli žáci z 5. tříd: Ahn Quan To - 13. místo, Štěpán Kašpar 10. místo a především Vojtěch Kašpar, který ze 2. místa postupuje do krajského finále. Okresní kola Pythagoriády v jednotlivých kategoriích nás teprve čekají. Nejbližší, které proběhne 21. 3. je určeno žákům 5.tříd a naši školu bude reprezentovat 7 úspěšných řešitelů školního kola. Všem držíme palce a o výsledcích budeme informovat.

    ČESKÝ JAZYK
    Okresní kolo se konalo 15. 2. na Gymnáziu v České Lípě a stejně jako školní kolo mělo dvě části - gramatickou a slohovou. Mezi konkurencí více jak třiceti nejlepších češtinářů z Českolipska se umístila žákyně 8.A Marie Mitáčová na pěkném 9. místě. Klára Jindrová z 9. A zaujala porotu zejména vynikající slohovou prací na téma "Nejlepší maska" a ze třetího místa postupuje do krajského kola.

    ANGLIČTINA
    Okresní kolo se konalo 17.2. v DDM Libertin v České Lípě. V kategorii 6. a 7. tříd se zúčastnilo 29 žáků. Za naši školu soutěžili Miroslav Veselý a David Szymeczek ze 6. A. V opravdu silné konkurenci se Míra umístil na 14. místě a David na 23. místě. V kategorii 8. a 9. tříd soutěžilo 16 žáků, zákupské barvy hájil Milan Klímek z 8.B. Mezi převahou deváťáků vybojoval pěkné 9. místo.

    PŘÍRODOPIS
    Ekologická olympiáda, která proběhla v České Lípě 20.11.2015, je soutěž teamová. Družstvo osmých tříd ve složení Marie Mitáčová, Lucie Zapletalová a Martin Svárovský vybojovalo 12. místo. O něco úspěšnější byli „deváťáci“ – tým ve složení Petr Rýdl, Tomáš Kučera a Kateřina Nováková se probojoval na 9 místo z 24 zúčastněných.

    Pochvala a poděkování patří všem výše jmenovaným žákům nejen za reprezentaci školy, ale hlavně za odvahu a chuť vyzkoušet si své vědomosti nad rámec výuky a porovnat se nejlepšími žáky v daném oboru.
     

    Nahoru