OVOV kraj

Odznak všestrannosti olympijských vítězů

  • OVOV kraj

    Publikováno v Červnu 8 2012 v kategorii Novinky ZŠ

    ODZNAK VŠESTRANNOSTI OLYMPIJSKÝCH VÍTĚZŮ


    Robert Změlík a Roman Šebrle, olympijští vítězové v desetiboji, královské atletické disciplíně, se rozhodli připravit pro žáky základních škol atraktivní pohybový program s názvem Odznak Všestrannosti Olympijských Vítězů - OVOV. Kladou si za cíl přispět ke zvýšení osobní aktivity co největšího počtu dívek a chlapců a dát současné generaci školáků příležitosti zkusit sportovní začátky podobnou formou, jaká se osvědčila jim.
    Velký sportovní úspěch zažilo 8 žáků naší školy, když po vítězství v okresním kole zvítězili i v krajském kole ve Stráži pod Ralskem. Naše osmička závodníků bojovala v sedmi disciplínách ve složení: Sára Kadlecová,Týna Mikšovská, Iva Kamenská, Dominika Krauzová, Honza Štummer, Lukáš Klíma (na okrese Dominik Koudela), Pavel Kouba a Lukáš Herpai.
    Všechny 4 dívky zároveň obsadily první čtyři místa v hodnocení jednotlivců: 1.m.- Mikšovská K., 2.m.- Kadlecová S., 3.m.- Krauzová D., 4.m.- Kamenská I.
    V září se utkají v Praze na Strahově tentokrát již v desetiboji s nejlepšími týmy z ČR a setkají se osobně s desetibojaři Změlíkem a Šebrlem. Držme jim palce!
    Mgr.Kateřina Řehořková
     

    Nahoru