Možná přijde i kouzelník - Akademie 2016

17. května byl ten slavný den, na který se všichni připravovali opravdu s velkým předstihem. V nově zrekonstruovaném kulturním domě proběhla za…

  • Možná přijde i kouzelník - Akademie 2016

    Publikováno v Květnu 25 2016 v kategorii Novinky ZŠ

    17. května byl ten slavný den, na který se všichni připravovali opravdu s velkým předstihem. V nově zrekonstruovaném kulturním domě proběhla za účasti všech tříd školní akademie. Vzhledem ke kapacitě sálu byl počet lístků omezený – omlouváme se všem, kdo se na vystoupení nedostali a děkujeme za Váš zájem a pochopení.
    V pestré plejádě vystoupení nechyběla čísla pěvecká, hudební, taneční, vystoupení kouzelníka, vtipy, gymnastika, hrané scénky, a dokonce i vystoupení naučného charakteru. Svou dlouhodobou práci s dětmi zde prezentovala paní učitelka Bartošová – pěvecký kroužek, paní učitelky Olšarová a Řehořková – taneční kroužek a pan učitel Dufek – hra na perkusní nástroje. Třídní učitelé předvedli opravdový koncert fantazie, co se nápadů, ale i rekvizit týkalo. Celým programem provázeli rození „spíkři“ z 9. A Tomáš a Milan.
    Přinášíme pár postřehů ze zákulisí:
    Vystoupení 1. A doprovázela paní učitelka Mitáčová živě na harmoniku.
    Tréma nebyla ojedinělý případ. Tanečníci z 1. B se na své vystoupení strašně těšili, a přitom měli takovou trému, že se některým dětem chtělo skoro brečet.
    2. B zvolila taneční variaci na píseň „Kluci s klukama“ od Zdeňka Svěráka, který nedávno oslavil osmdesátiny.
    Noemova archa třetích tříd: 34 dětí, 4 vyučující, 40 kartonů, 6 hodin výtvarné výchovy, přestávek nepočítaně. 5 litrů barvy a jedno trsátko. Nakonec si vše „odskákala“ paní učitelka Kašparová jako žába!
    Míra ze 4. A se statečně zhostil role pojídače čokolády, přestože ji má od dietologa zakázanou.
    Odvážní karaoke zpěváci z 5. B, kteří si vystřihli mix českých i anglických pohádkových písní, obdrželi potlesk na otevřené scéně.
    Šesťáci při přípravě různorodých vystoupení na akademii prokázali velkou samostatnost. Kouzelník Kuba se taktak stihl vrátit z mistrovství Evropy v jachtingu, kde tři dny předtím reprezentoval Českou republiku.
    Také 7. A si svůj výstup – výběr písně Toulavá, choreografii i hudební doprovod, zajistila sama.
    Scénka 8. A byla inspirována videem Look up (otevři oči), které poukazuje na to, jak se díky „chytrým telefonům“ mění mezilidská komunikace: https://www.youtube.com/watch?v=M4WCEzhaIrc
    V dramatizaci pověstí 8. B vystoupila kromě jednoho žáka komplet celá třída, což byla procentuálně nejvyšší účast na II. stupni.
    9.A chtěla paní učitelku Lípovou překvapit. Proto se jejich program na dopolední generálce lišil a společná píseň „Máš má ovečko dávno spát“ zazněla pouze při odpoledním představení. Také komentář moderátorů se podstatně lišil – v úterý ráno kluci mezi jednotlivými čísly hlásili stav aktuálního hokejového utkání.


    A co říci závěrem? Nejlépe to zřejmě vystihla Katka, která se loučila po vystoupení hry na perkusní nástroje: „Doufáme, že se vám to líbilo, protože jsme to nacvičovali celý rok!“

     

    Nahoru