1 : 0 pro němčinu !

Zákupy bojovaly o medaile v jazykovém klání !

  • 1 : 0 pro němčinu !

    Publikováno v Červnu 19 2011 v kategorii Novinky ZŠ

    1:0 pro němčinu

         Řekněte nám, co pro vás fotbal znamená. Znamená pro vás vůbec něco? Nahrávka musí obsahovat 3 slova německy. Porota ocení originalitu, kreativitu a vtip. Tak takto nás nalákal Goethe institut v Praze na svou soutěž. A protože jsme splnili všechny podmínky, včetně účasti alespoň 2 děvčat, a odeslali nahrávku, byli jsme vybráni do finále. Nastal onen den - 15.června vyrazil náš Happyteam do Prahy  na stadion tréninkového centra FC Viktoria Žižkov, kde se 10 vybraných týmů z celé republiky utkalo ve fotbale i ve znalostech o něm. Patronkou celé akce byla vyslankyně mistrovství světa Brigitta Carlson, rozhodčí Dagmar Damková a fotbalistka Pavlína Ščasná, která se zúčastnila slavnostního zahájení. Dopoledne soutěžily týmy v německém pexesu, kvízu a nejvíce bodů  získali naši od poroty za skeč. A to už jsme si spočítali, že jsme zatím na 2. místě. Již ve 13 hodin začala napínavá  a bojovná utkání ve 2 skupinách a poté vzájemná utkání o finálová místa. Za každé umístění jsme získali též bodové ohodnocení, takže celkový zisk 441,5 bodu nám vynesl celkově pěkné 4. místo. Odměna pro první 3 v podobě dvoudenního pobytu v Drážďanech s fotbalovým tréninkem, jazykovým kurzem a zápasem mistrovství světa v ženském fotbale nám sice těsně unikla, ale i tak jsme prožili krásný den plný soutěžení, zážitků a nových kamarádů.

    Náš Happyteam se skládal z těchto šikovných hráčů a hráček :

    Maruška Müllerová  (3 branky), Michal Patka (2 branky), Patrik Dufek (1 branka), Iva Kamenská( 1 branka), Marek Kasinec a Kryštof Dufek

    Finále se zúčastnily i děti z Česko-německé fotbalové školy, které daly německému kvízu i fotbalovým utkáním tu správnou atmosféru.

    Odkaz na fotogalerii zde

    Nahoru